Her en klassisk dansk ret der er et hit - især på påskebordet!🐣 Navnet er ikke ligefrem appetitvækkende💩, men retten smager “skide” godt! 😉 I vores version har vi toppet med Facon, et lækkert og plantebaseret alternativ til tradionelt bacon😋🌱

Skidne æg m. Facon

80 g. Hanegal Facon
8 Æg
Ærteskud/brøndkarse
25 g. Smør
2 spsk. Hvedemel
4 dl. Mælk
4 spsk. Dijon sennep
Salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)

Sådan gør du

1
Kog æggene i ca. 7 minutter, så de er smilende. Pil dem og skær dem i halve.
2
Steg Facon sprødt på en pande med lidt fedtstof.
3
Smelt smørret i en gryde, uden at det bruner. Tilsæt melet og pisk det godt sammen.
4
Tilsæt derefter mælken lidt efter lidt imens du pisker og lad saucen koge op til den har den ønskede konsistens.
5
Skru ned for varmen og smag til med sennep, salt og peber.
6
Kom saucen i et fad eller direkte på tallerkener og anret de halve æg ovenpå. Top med friskkværnet peber, sprødstegt facon og krydderurter.
7
Servér evt. med rugbrød til 😃

Tips & forslag

#1
Retten her er perfekt for dig der spiser vegetarisk eller ønsker at skrue ned for kødet, men elsker den lækre salte og røget smag der kommer fra traditionel bacon 🫶. Retten kan selvfølgelig også laves med alm. bacon 🥓

Andre opskrifter fra Hanegal

UHYGGELIG EDDERKOP M. FACON, RØD PESTO & OST

FROKOSTBOWL MED FACON, ÆG & RØDBEDEHUMMUS

ÆGGESALAT M. FACON

Filodejstærte m. Facon & spinat