Cremet, sprød og fuld af forår 🌿🥚 En sprød butterdejstærte med cremet ricotta, grønne asparges, smilende øko-æg fra Danæg og vores skiveskåret oksespegepølse, bagt sprød i ovnen. Toppet med friske ærter og ærteskud – som et lille forårslandskab på din tallerken 💛 Perfekt som et farverigt indslag på påskebordet 💚

BUTTERDEJSTÆRTE M. GRØNNE ASPARGES, SMILENDE ÆG & SPRØD OKSESPEGEPØLSE

70 g. Hanegal oksespegepølse i skiver
1 stk. Butterdej i rulle
250 g. Ricotta
0.5 bundt. Purløg (finthakket)
0.5 stk. Usprøjtet citron (skal heraf)
1 tsk. Dijonsennep
Salt og peber
2 dl. Ærter (friske eller optøet fra frost)
1.5 bundt. Grønne asparges
1 hf. Radiser (i tynde skiver)
4 stk. Økologiske æg fra Danæg
Friske ærteskud til pynt

Sådan gør du

Forbered tærtebunden:
1
Rul butterdejen ud på bagepapir og snit en kant hele vejen rundt (ca. 2 cm fra kanten), uden at skære helt igennem – så hæver kanten flot op. Bag i ovnen ved 200°C (varmluft) i ca. 20 minutter eller til den er flot gylden.
Sprød oksespegepølse:
1
Læg skiverne af oksespegepølse på en bageplade med bagepapir og bag dem med i ovnen til de er sprøde. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.
Ricottacreme:
1
Rør ricotta med citronskal, dijonsennep, salt og peber.
Smilende æg:
1
Kog æggene i ca. 7 minutter, så blommen stadig er let flydende. Køl dem hurtigt ned og pil dem forsigtigt.
Topping:
1
Sauter asparges let på en pande eller blancher dem kort. Fordel ricottacremen på den forbagte bund. Top med asparges, ærter, halve smilende æg og sprød oksespegepølse.
Pynt & server:
1
Pynt med ærteskud og lidt ekstra friskkværnet peber lige inden servering.

Andre opskrifter fra Hanegal

PÅSKEHARE-PØLSEHORN M. MINI KYLLINGEPØLSER

TARTELETHAVER M. ÆGGESALAT & SPRØD PEBERSPEGEPØLSECRUMBLE

SNACKBRØD M. PEPPERONI, OST & PERSILLE