Historie
Stifterne af Hanegal, Ulrich og Fie, var frontkæmpere for økologien i Danmark. Igennem mange år har de været aktive til fordel for udviklingen af økologien i Danmark ved dels at skabe Hanegal og ved arbejde i forskellige organisationer relateret til økologien.
Udgangspunktet var et landbrug ved Silkeborg, som blev omlagt til økologisk drift i 1980.
I begyndelsen af 1990erne udviklede Hanegal det første system, hvor både søer, smågrise og slagtesvin lever på friland hele livet.
I 1994 blev der etableret et økologisk gårdslagteri, som var det første rene økologiske slagteri i Danmark.
Hanegals gårdslagteri blev også begyndelsen på produktionen af økologisk kød og pålæg til danske supermarkeder, og allerede i 1998 blev der behov for udvidelse og det blev besluttet at flytte produktionen af pålæg til en ny fabrik i Haderslev. I perioden fra 1998 til 2008 blev der fortsat slagtet i Voel, men i dag er produktionen samlet i Haderslev.
Idag har vi ikke længere eget landbrug, men vi har et tæt samarbejde med vores økologiske leverandører, hvor der vises et udstrakt hensyn til dyrenes velfærd.
Produktudvikling
Aktiviteterne er udvidet væsentligt siden begyndelsen af 90erne, og Hanegal har suppleret det hidtidige sortiment af økologisk pålæg med helt nye produktgrupper, bl.a:
- Økologiske færdigretter
- Økologiske plantebaserede produkter
- Økologiske topping produkter
Produktionen foregår helt uden brug af tilsætningsstoffer. Der anvendes heller ikke de få tilsætningsstoffer, der er tilladte i økologisk produktion. Vores holdning er, at det er helt unødvendigt med tilsætningsstoffer, når man bruger gode råvarer og godt håndværk.
Det er vores ønske, at alle skal have adgang til rene, økologiske produkter. Det skal være nemt at læse og forstå ingredienslisten.
Bæredygtig energi
På hanegal A/S dækker vi vores energibehov med CO2-neutral og vedvarende vindenergi. Læs mere omkring CO2-neutral og vedvarende energi her.