Gør din næste middag til en fest for sanserne med denne smukke rødbederisotto toppet med sprød peberspegepølse 🍠 Vores økologiske peberspegepølse har en skøn balance af peber, røg og salt, som giver et perfekt modspil til den søde rødbede 😋 Tip: Bag rødbederne i forvejen for at forkorte tilberedningstiden👨‍🍳⏱️ Top med feta, ristede hasselnødder og frisk persille for en ekstra god smagsoplevelse 🌱

RØDBEDERISOTTO M. SPRØD PEBERSPEGEPØLSE

500 g. Rødbede (skrællet og skåret i tern)
Olivenolie
1 l. Grønsagsbouillon
1 stk. Løg (finthakket)
2 fed. Hvidløg (presset)
250 g. Risottoris
1.5 dl. Hvidvin
0.5 stk. Citron (saft heraf)
Salt og peber

Topping

150 g. Hanegal Peberspegepølse
75 g. Feta (smuldret)
Frisk persille
Evt. ristede hasselnødder
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Vend rødbedeternene med olivenolie, salt og peber og kom dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter til de er bløde. Jo mindre du har skåret dem, jo hurtigere bliver de færdigbagte.
3
Kom de bagte rødbedetern i en blender med ca. 1 liter grøntsagsbouillon og blend til konsistensen er glat og uden klumper.
Risotto
1
Steg ternenene af peberspegepølse sprøde på en pande og læg dem derefter på et fedtsugende underlag. Lad fedtet på panden blive.
2
Sautér løg og hvidløg i fedtet fra spegepølsen i ca. 10 minutter, til de er klare og bløde.
3
Tilsæt risottorisene og vend dem godt rundt i et par minutter.
4
Hæld hvidvinen i og lad den fordampe.
5
Tilsæt rødbede/grøntsagsbouillon så risene akkurat er dækket og lad dem absorbere væsken under omrøring. Fortsæt på samme måde indtil risene er al dente og risottoen er dejlig cremet. Sluk for varmen og smag til med citronsaft, salt og peber.
6
Anret risottoen i skåle eller på tallerkener og top med sprød peberspegepølse, smuldret feta, ristede hasselnødder og frisk persille 😋

Tips & forslag

#1
Bag rødbederne i forvejen for at forkorte tilberedningstiden👨‍🍳⏱️ Top med feta, ristede hasselnødder og frisk persille for en ekstra god smagsoplevelse 🌱

Andre opskrifter fra Hanegal

GRÆSKARSUPPE M. SPRØD HVIDLØGSSPEGEPØLSE

TABOULEH M. QUINOA & OKSEKRYDDERPØLSER

BRÆNDENDE KÆRLIGHED M. KARTOFFEL/PASTINAKMOS & FACON

ONEPOT PASTA CARBONARA M. GRILLET PEBERFRUGT & VINAIGRETTE