Her en nem, lækker og mættende aftensmads- eller frokostidé 😋 Søde kartoflerne er dejlig krydret med dukkah (egyptisk krydderi- og nøddeblanding), og smager skønt sammen med den salte og sprøde hvidløgsspegepølse, og ikke mindst den cremede fetacreme med frisk persille 🫶 Du kan fx servere retten med en lækker salat til eller bruge hasselback søde kartoflerne som tilbehør til en masse forskellige retter med fetacremen ved siden af.

HASSELBACK SØDE KARTOFLER M. SPRØD HVIDLØGSSPEGEPØLSE, FETACREME & PERSILLE

Ingredienser

100 g. Hanegal Hvidløgsspegepølse
500 g. Søde kartofler
1 spsk. Dukkah
Salt
Olivenolie
Chiliflager
Persille

Fetacreme

200 g. Feta (gem lidt til topping)
2 spsk. Græsk yoghurt/skyr
0.5 stk. Citron (skallen heraf)
1 hf. Persille
Peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)

Sådan gør du

Fetacreme
1
Blend alle ingredienserne til fetacremen sammen og sæt den på køl til kartoflerne er færdige.
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skræl søde kartoflerne og halver dem (hvis de er store). Skær tynde skiver ned i søde kartoflerne, og vær forsigtig med ikke at skære helt igennem. Placér evt. søde kartoflerne mellem et par spisepinde eller skaftet af 2 grydeskeer.
3
Bland dukkah og salt med olivenolie og pensl søde kartoflerne med blandingen. Kom kartoflerne i et oliesmurt fad og bag dem i ovnen i ca. 40-50 minutter.
4
Når der er ca. 15 minutter tilbage, fordeles de tynde skiver spegepølse ned mellem kartoffelskiverne og sættes derefter tilbage i ovnen til kartoflerne er flotte gyldne og spegepølsen sprød.
5
Smør fetacremen ud på et fad eller en tallerken og læg søde kartoflerne oven på. Top med chiliflager og finthakket persille. Servér 😋

Andre opskrifter fra Hanegal

ALT I ÉT FAD: Kyllingewienerpølser, hokkaido og rosenkål

FROKOSTBOWL MED FACON, ÆG & RØDBEDEHUMMUS

STICKY HASSELBACK KYLLINGEPØLSER