Overrask dine påskegæster med en sjov og anderledes måde at servere æggesalat på 🐣🥚. Vi har erstattet den traditionelle bacon med velsmagende facon, som har ligget i marinade og er koldrøget over bøg, så den har den klassiske salte og røgede smag – præcis som traditionel bacon 🥓. Opskriften passer til ca. 10 stk.

Gulerodskræmmerhuse m. Facon & æggesalat

Butterdejskræmmerhuse

1 pk. Butterdej
1 Æg
1 tsk. Paprika
1 bundt. Persille (til gulerodstoppe)

Æggesalat

1 pk. Hanegal Facon
4 Æg
1.5 dl. Hytteost
1.5 dl. Skyr el. creme fraiche
1 spsk. Dijon sennep
1 tsk. Karry
0.5 bundt. Purløg
Salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)

Sådan gør du

Butterdejskræmmerhuse
1
Tænd ovnen på 200 grader.
2
Form små kræmmerhuse ud af sølvpapir eller brug kræmmerhuse forme.
3
Rul butterdejen ud og skær den i ca. 1 cm brede strimler på den korte led.
4
Vikl strimlerne rundt om kræmmerhus formene (start nedefra) og placér dem på et stk. bagepapir på en bageplade.
5
Pisk 1 æg sammen med paprika og pensl det udover butterdejen.
6
Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter til de er gyldne og flotte.
7
Lad dem køle ned og fjern derefter forsigtigt sølvpapiret ved at vrikke det fra side til side til det løsner sig.
Æggesalat
1
Kog æggene i ca. 9 minutter til de er hårdkogte og skær dem derefter ud i små tern.
2
Steg Hanegal Facon sprødt på en pande.
3
Rør hytteost, skyr, dijon sennep og karry sammen i en skål.
4
Tilsæt æg, facon og purløg og rør rundt.
5
Smag til med salt og peber.
6
Fyld butterdejs-kræmmerhusene med æggesalaten og top med en stilk persille, så det ligner små gulerødder med toppe.
7
Servér. Velbekomme 😋

Tips & forslag

#1
Om du vælger facon eller bacon er helt op til dig og husk at æggesalaten er mindst ligeså god i en sandwich på strandture som i et butterdejs-kræmmerhus til påske 😃

Andre opskrifter fra Hanegal

TORTILLAØJNE M. KYLLINGEWIENERPØLSER

UHYGGELIG EDDERKOP M. FACON, RØD PESTO & OST

FROKOSTBOWL MED FACON, ÆG & RØDBEDEHUMMUS

MONSTERTOAST M. MILD SPEGEPØLSE & SPEJLÆG