Her har vi lavet en upside-down gulerodstærte med Facon og karamelliserede løg 🥕🥧
Tærten er lidt tidskrævende, men nem at lave og fuld af god smag! Servér den evt. med en lækker salat til og så har du et dejligt (grønt) måltid 🥗😋
Vi har brugt vores Facon som er et plantebaseret alternativ til traditionel bacon med en dejlig røget og saltet smag - et super makkerpar med de bagte søde gulerødder!🙌
Gulerodstærte m. Facon
80 | g. | Hanegal Facon |
8 | stk. | Gulerødder (halveret på langs) |
2 | spsk. | Honning + ekstra til tærteformen |
Olivenolie | ||
Timian (frisk el. tørret) | ||
6 | stk. | Løg (i tynde strimler) |
2 | spsk. | Dijon sennep |
1 | spsk. | Basamicoeddike |
1 | stk. | Butterdej/tærtedej |
Salt og peber |
Sådan gør du
1
Tænd ovnen på 200 grader.
2
Vend gulerødderne med olivenolie, honning, timian, salt og peber.
3
Bag dem i ovnen i et fad eller på en bageplade i ca. 20-30 minutter til de akkurat er møre.
4
Steg Facon på en pande i nogle minutter og tag det derefter af.
5
Kom løgene på panden og steg dem ved middel varme, i ca. 10 minutter, til de er bløde og karamelliserede. Sluk for varmen og smag løgene til med dijon sennep, balsamicoeddike, salt og peber. Tilføj Facon og bland det godt rundt.
6
Rul dejen ud og skær den til så de er lidt bredere end tærteformen. Læg den ovenpå fyldet og fold kanterne ned langs siderne.
7
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter til dejen er flot gylden.
8
Lad den køle lidt af og servér. Top evt. med frisk timian.