Her har vi lavet en upside-down gulerodstærte med Facon og karamelliserede løg 🥕🥧 Tærten er lidt tidskrævende, men nem at lave og fuld af god smag! Servér den evt. med en lækker salat til og så har du et dejligt (grønt) måltid 🥗😋 Vi har brugt vores Facon som er et plantebaseret alternativ til traditionel bacon med en dejlig røget og saltet smag - et super makkerpar med de bagte søde gulerødder!🙌

Gulerodstærte m. Facon

80 g. Hanegal Facon
8 stk. Gulerødder (halveret på langs)
2 spsk. Honning + ekstra til tærteformen
Olivenolie
Timian (frisk el. tørret)
6 stk. Løg (i tynde strimler)
2 spsk. Dijon sennep
1 spsk. Basamicoeddike
1 stk. Butterdej/tærtedej
Salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 200 grader.
2
Vend gulerødderne med olivenolie, honning, timian, salt og peber.
3
Bag dem i ovnen i et fad eller på en bageplade i ca. 20-30 minutter til de akkurat er møre.
4
Steg Facon på en pande i nogle minutter og tag det derefter af.
5
Kom løgene på panden og steg dem ved middel varme, i ca. 10 minutter, til de er bløde og karamelliserede. Sluk for varmen og smag løgene til med dijon sennep, balsamicoeddike, salt og peber. Tilføj Facon og bland det godt rundt.
6
Rul dejen ud og skær den til så de er lidt bredere end tærteformen. Læg den ovenpå fyldet og fold kanterne ned langs siderne.
7
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter til dejen er flot gylden.
8
Lad den køle lidt af og servér. Top evt. med frisk timian.

Andre opskrifter fra Hanegal

UHYGGELIG EDDERKOP M. FACON, RØD PESTO & OST

FROKOSTBOWL MED FACON, ÆG & RØDBEDEHUMMUS

ÆGGESALAT M. FACON

Filodejstærte m. Facon & spinat