Små lækre facon-flettede boller med cremet hvid bønnehummus med friske krydderurter og citronskal. Perfekt som en hurtig og velsmagende snack! 😋 Opskriften rækker til 7-8 stk.

Flettede boller m. Facon & bønnehummus

Flettede boller

1 stk. Facon
1 stk. Pizzadej
Plantedrik

Bønnehummus

1 ds. Butterbeans el. cannellini
0.5 bundt. Persille
0.5 bundt. Dild
0.5 bundt. Purløg
Skal fra 1 citron
2 spsk. Citronsaft
2 spsk. Olivenolie
Salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)

Sådan gør du

1
Blend alle ingredienserne sammen til din bønnehummus.
2
Rul pizzadejen ud og smør et godt lag bønnehummus på.
3
Fordel Hanegal Facon ud på halvdelen af dejen (på den brede side).
4
Vip den halvdel uden Hanegal Facon over den anden halvdel og skær dejen ud i 7-8 lige store dele. Skær hver del ud i 3 strimler, men lad ca. 1 cm. af toppen være, så de stadig hænger sammen. Flet de 3 strimler og saml den forsigtigt i enden. Rul dem sammen (startende fra toppen) til små flettede boller og læg dem i smurte muffinsforme.
5
Pensl bollerne med lidt plantedrik og bag dem i ovnen i ca. 18 minutter ved 200 grader, eller til de er flotte gyldne og gennembagte.

Tips & forslag

#1
Perfekte til madpakken for både store og små eller som tilbehør til en lækker grillaften.

Andre opskrifter fra Hanegal

ÆGGESALAT M. FACON

Filodejstærte m. Facon & spinat

CHOPPED PITA M. KYLLINGEKØDPØLSE & GRILLET PEBERFRUGT

GRÆSKARVAFLER M. FACON & FRUGTRULLE