Forkæl familien med denne lækre og mættende filodejstærte fyldt med Hanegals økologiske Facon, et plantebaseret alternativ til bacon, spinat, ost og økologiske æg fra Danæg. Tærten er fyldt med protein og spækket med god smag. Perfekt som en lækker hverdagsmiddag for hele familien! 😋👌

Filodejstærte m. Facon & spinat

80 g. Hanegal Facon
4 stk. Økologiske Danæg
280 g. Græsk yoghurt
1.5 dl. Mælk el. plantedrik
140 g. Revet mozzarella
150 g. Feta (smuldret)
200 g. Frisk spinat (grofthakket)
4 stk. Forårsløg (tynde ringe)
3 fed. Hvidløg (presset)
0.5 dl. Olivenolie
Peber
1 stk. Filodej i rulle
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 200 grader.
2
Rør græsk yoghurt, æg og mælk sammen i en stor skål. Tilføj resten af fyldet (på nær filodejen) og rør rundt.
3
Klip filodejen i tynde strimler på den korte led og adskil dem forsigtigt fra hinanden. Tilføj strimlerne til skålen lidt ad gangen til der ikke er mere tilbage, og sørg for, forsigtigt, at få blandet det godt rundt.
4
Smør et ildfast fad med fedtstof, og hæld fyldet deri. Bag tærten i ovnen i ca. 50 minutter, til den er blevet flot gylden.
5
Servér tærten som den er, eller med en god salat til 😋

Tips & forslag

#1
🌿 Tip: Servér tærten som hovedret med en frisk salat til eller som en del af en buffet.

Andre opskrifter fra Hanegal

ÆGGESALAT M. FACON

BRUSCHETTAPIZZA M. OKSESPEGEPØLSE & BURRATA

GRÆSKARVAFLER M. FACON & FRUGTRULLE

BREAKFASTBOLLE M. ÆG, FACON & FLØDEOST