Her en idé til en lækker, nærende og mættende morgenmad/frokost til weekenderne eller til madpakken. Lidt inspiration til dig der ønsker at skære ned på kødet og spise mere grønt 🌱Nåh ja, og når det så er sæson for rodfrugter, så det er bare med at bruge løs af dem i madlavningen! 👩‍🍳💚

MORGENMADSFAD M. RODFRUGTER, ÆG & FACON

1 stk. Hanegal Facon
1 kg. Rodfrugter (f.eks. gulerodder, rødbede, kartofler)
Olivenolie
Yndlingskrydderier
Salt og peber
4 stk. Æg
3 stk. Forårsløg (i tynde skiver)
Purløg
Sriracha
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
2
Skær rodfrugterne i små tern og kom dem på en bageplade med bagepapir eller i et fad. Vend med olivenolie og krydderier.
3
Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 30 minutter til de er gyldne. Vend dem undervejs.
4
Tag fadet ud af ovnen. Fordel faconen på fadet og klæk æggene ud derpå. Sæt fadet tilbage i ovnen og lad det bage videre til æggehviderne har sat sig og blommerne er smilende.
5
Top med forårsløg, finthakket purløg og sriracha og servér 😋

Andre opskrifter fra Hanegal

BRUNCHBOLLER M. ÆG, FACON & FETA

EGGS BENEDICT INSPIREREDE PANDEKAGER M. MILD SPEGEPØLSE

BAGTE ÆG M. KYLLINGEWIENER

UHYGGELIG EDDERKOP M. FACON, RØD PESTO & OST