Hanegal - Økologisk madglæde siden 1980

  • Forside
  • Om Hanegal
    • Organisation
      • Bestyrelse
      • Direktion
      • Kommunikation
      • Salg
      • Produktion
    • Kontrolrapporter
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Produkter
    • Pålæg
      • Spegepølser
        • Oksespegepølse
        • Mild spegepølse
        • Hvidløgsspegepølse
        • Lammespegepølse
      • Kødpølser
        • Hønsekødpølse
        • Kyllingekødpølse
        • Kødpølse
      • Postejer
        • Svineleverpostej
        • Svineleverpostej mælke- og laktosefri
        • Leverpostej 9% fedt
        • Kyllingeleverpostej
        • Mild okseleverpostej
        • Juleleverpostej
        • Bønnepostej
        • Plantepostej klassisk
    • Færdigretter
    • Toppings
      • Cocktail pølser
      • Kyllinge cocktailpølser
      • Kyllinge Haps
      • Pepperoni
      • Bacon i tern
      • Facon
    • Grillpølser
      • Grillpølser
      • Wienerpølser
      • Frankfurter
      • Ringrider
    • Bacon
      • Lufttørret bacon
      • Bacon
    • Snackpølser
      • Salami Stick
      • Beef Stick
    • Tilbehør
      • Planteburger
      • Kartoffelsalat med purløg
      • Mexican Style Chunks
      • Smokey Barbecue Chunks
      • Moroccan Style Chunks
      • Thai Style Chunks
  • Viden om
    • Emballage
    • Uden tilsætningsstoffer
    • Bæredygtig energi
  • Nyheder
  • Kontakt

Kyllinger

Som alle andre økologiske dyr, har også kyllinger adgang til udendørs arealer med græs eller anden plantevækst. Kyllinger i økologisk produktion skal være af langsomt voksende racer, således at de får en naturlig udvikling og undgår smertefulde benproblemer.

Den langsommere vækst og kyllingens mulighed for meget bevægelse både ude og inde betyder også at den udvikler muskler. Muskler bliver til kød. Der er altid mere smag i muskler, som har været brugt meget.

Økologisk hønsegård

I husene må der være 10 kyllinger pr. kvadratmeter.

Alle økologiske dyr skal have grovfoder hver dag. Det er én af de store forskelle fra konventionel produktion.
Det kan være mange forskellige gode sager: grønsagsrester, byg/ærte enzilage, majsenzilage, græs, m.m. Det betyder rigtig meget for dyrene, at de får grovfoder. I stedet for at hakke hinanden – hakker de i grovfoderet. Det er naturlig adfærd at bruge tiden på at finde føde, men der skal være noget at finde!
Adgangen til grovfoder giver derfor rolige kyllinger. Derudover nedsætter grovfoderet PH-værdien i tarmene og jo lavere PH-værdi jo mindre er risikoen for, at der kan leve salmonellabakterier og campylobacterbakterier til skade for både dyr og os mennesker, som senere skal spise kødet.

Se en video som viser hvordan grovfoder fodres til høns og fortæller hvorfor det er vigtigt.

Når 81 dage er gået, er kyllingerne klar til slagtning. Indfangningen sker om natten, når der er ro i stalden, og kyllingerne sidder stille. Kyllingerne sættes i specielle kasser, som bliver afhentet af slagteriet.

Økologiske kyllinger i stald

Viden om

  • Fjerkræ
  • Vegetabilske råvarer
  • Emballage
  • Økologi i Estland
  • Kyllinger
  • Uden tilsætningsstoffer
  • Høns
  • Bæredygtig energi
  • Grise
  • Kreaturer
  • Lam
  • Facebook
  • LinkedIn
Hanegal A/S · Finlandsvej 12, 6100 Haderslev · Tlf. +45 86 85 36 72 · Mail: hanegal@hanegal.dk