Emballage

Klimavenlig og bæredygtig emballage

Vi sætter en ære i at bruge emballage, som er produceret med omtanke for miljøet, som er nemt at sortere efter brug og som kan genanvendes. Vi arbejder løbende på at minimere vores klimaaftryk og øge mængden af genanvendt materiale i emballagen.

Plast er fortsat et af de bedste materialer til at fastholde høj fødevarekvalitet og -sikkerhed, når madvarer opbevares og transporteres. Desværre er anvendelse af plast også et problem, da det er blevet produceret og anvendt igennem mange årtier uden at tage hensyn til den miljøforurening, som plast forårsager, når det ikke indsamles, sorteres og genanvendes. For at kunne genanvendes skal plast bestå af monoplast – altså én plasttype som kan genanvendes – og derudover er det en fordel, hvis det er nemt at rengøre – det betyder nemlig, at plasten kan indgå i cirkulær økonomi, hvor det genanvendes til nye produkter et utal af gange.

Vi anvender CPET plast til bakker med postejer og færdigretter. CPET er en monoplasttype med høj funktionalitet og fødevaresikkerhed, som tåler opvarmning, og som ikke tillader luft at trænge igennem. CPET består af 85% genanvendt plast hvorfor produktet kan variere i farve og kan genanvendes fuldt ud til fremstilling af ny emballage igen og igen.

Bakker lavet af CPET kan anvendes direkte fra fryser til ovn og fra fryser til mikrobølgeovn. Materialet bevarer sin form ved høje temperaturer, hvilket tillader varmt indhold og madlavning direkte i bakken.

Al det plast, vi anvender til bakker og folie, er PVC fri og godkendt til fødevarer.

Størstedelen af vores emballage kan skilles ad, sorteres efter materiale (plast, pap, papir og blød plast) og genanvendes. Vores etiketter produceres fortrinsvis af 100% genanvendt materiale, og vores kartonsleeves på f.eks. færdigretter er C2C og FSC certificeret. Det er vores mål, at vores emballage skal være 100% bæredygtig – det er en løbende proces, som vi arbejder på.